Is Max Verstappen de grootste Formule 1-legende ooit?

Wanneer men vraagt wie de beste Formule 1-coureur van het huidige moment is, zal de naam ‘Max Verstappen’ vaak als antwoord klinken. Maar zou men hetzelfde zeggen als de vraag gaat over de beste coureur in de geschiedenis van de sport?

“Max toont al geruime tijd aan dat hij een buitengewoon talent is. Zijn prestaties zijn vergelijkbaar met de hoogtepunten van Senna, Schumacher en Hamilton”, aldus voormalig coureur Davide Massa in gesprek met Gazzetta dello Sport, ter voorbereiding op de Grand Prix Emilia-Romagna op 21 mei.

Verstappen domineert momenteel de Formule 1. Hij won 18 van de 27 races.

Onderzoek Gazzetta

De bekende sportkrant start vandaag een enquête waarin gevraagd wordt wie men beschouwt als de beste coureur aller tijden. De keuze bestaat uit Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Juan Manuel Fangio, Ayrton Senna en Max Verstappen.

Giancarlo Fisichella zet zijn geld op Schumacher, maar heeft ook veel lof voor de slechts 25-jarige Nederlander. “Ik heb tegen Schumacher geracet. In die tijd was er niemand sterker dan hij op het circuit. Hij blijft voor mij de beste aller tijden. Maar als het gaat om puur talent als coureur, is Max van hetzelfde kaliber. Hij was in Miami echt geweldig…”

De Italiaan verwijst naar de indrukwekkende inhaalrace van Verstappen tijdens de Grand Prix in de Verenigde Staten. Hij startte vanaf de negende plaats, maar wist toch als eerste over de finish te komen.

Hiermee deelde hij een flinke klap uit aan Sergio Pérez, die vanaf poleposition was gestart. Verstappens Mexicaanse teamgenoot bij Red Bull had na het winnen van de GP van Azerbeidzjan zijn zinnen gezet op het wereldkampioenschap, maar lijkt die ambitie voorlopig te moeten temperen.

Statistieken

Wat betreft de statistieken van Michael Schumacher (7 keer wereldkampioen, 91 Grand Prix-overwinningen), Lewis Hamilton (7 keer wereldkampioen, 103 Grand Prix-overwinningen), Juan Manuel Fangio (5 keer wereldkampioen, 24 Grand Prix-overwinningen) en Ayrton Senna (3 keer wereldkampioen, 41 Grand Prix-overwinningen) heeft Verstappen nog een lange weg te gaan.

Tot nu toe werd hij tweemaal wereldkampioen en won hij 38 Grand Prix-races.

Plaats een reactie