Verstappen triomfeert in Miami na indrukwekkende inhaalrace, De Vries nog zonder punten

Max Verstappen heeft opnieuw zijn talent laten zien met een uitmuntende race in Miami. Ondanks een teleurstellende start vanaf de negende positie, wist de huidige wereldkampioen zich op indrukwekkende wijze naar zijn derde overwinning van dit seizoen te rijden.

Hiermee blijft hij zijn teamgenoot Sergio Pérez, die de andere twee races op zijn naam schreef, ruimschoots voor in het algemeen klassement. Nyck de Vries wacht nog steeds op zijn eerste punten.

Verstappen had te maken met flinke tegenvallers voorafgaand aan de race, waardoor hij vanaf de negende plaats moest beginnen. Door een crash van Charles Leclerc kon hij geen tijd neerzetten in het beslissende deel van de kwalificatie. Ook tijdens de start zat het hem niet mee, waarbij hij in het drukke verkeer een positie verloor.

Desondanks wist Verstappen zich binnen vijftien ronden op indrukwekkende wijze naar de tweede plaats te rijden. Een hoogtepunt was een inhaalmanoeuvre waarbij hij zowel Kevin Magnussen als Leclerc achter zich liet. Na een bandenwissel van Pérez nam onze landgenoot in de 21e ronde de leiding over.

Vervolgens was het voor Verstappen zaak om te berekenen hoe groot het verschil met Pérez moest blijven om na de verplichte pitstop alsnog als eerste over de finish te komen.

Verstappen was een van de weinige coureurs die op harde banden was gestart, en deze strategie bleek zeer succesvol. Zowel het inhalen als het zo lang mogelijk doorrijden verliep vlekkeloos. In de 46e ronde ging hij uiteindelijk als laatste naar binnen, maar Pérez wist hem net voor te blijven.

De dominante Red Bulls hebben van hun teambaas toestemming gekregen om dit seizoen samen te strijden voor de titel. Op de nieuwere banden had Verstappen vlak achter Pérez weinig moeite om in het laatste deel van de race de zaken recht te zetten. Binnen twee ronden waren de verhoudingen weer hersteld.

Het resulteerde in het vierde één-tweetje voor Red Bull dit seizoen. Achter hen behaalde veteraan Fernando Alonso voor de vierde keer in vijf races een podiumplaats.

Hoewel er enige chaos werd verwacht in Miami, wisten alle coureurs de finish te halen en hoefde zelfs de safetycar niet in actie te komen. Lewis Hamilton (zesde) en Leclerc (zevende) speelden geen rol van betekenis in de strijd om de topposities.

Aan het einde van het veld kwam De Vries kort na de start in aanraking met Lando Norris. De Nederlander werd niet bestraft voor zijn late remactie en kon tot zijn opluchting de race zonder schade vervolgen.

Een achttiende plaats leverde hem echter opnieuw geen punten op. De Amerikaan Logan Sargeant stelde teleur met een negentiende plaats.

Plaats een reactie