Verstappen domineert laatste training in Miami met indrukwekkende tijd

In de aanloop naar de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami heeft Max Verstappen een krachtig signaal afgegeven. De tweevoudig wereldkampioen noteerde tijdens de laatste trainingssessie de snelste tijd, ruim voor zijn rivalen.

Verstappen klokte een indrukwekkende 1.27,535, waarmee hij bijna een halve seconde sneller was dan de rest van het veld. Charles Leclerc, de Ferrari-coureur, eindigde als tweede, net voor Sergio Pérez, Verstappens teamgenoot bij Red Bull Racing.

Pérez, de Mexicaanse coureur, is tevens Verstappens grootste concurrent in het wereldkampioenschap. Beide rijders hebben dit seizoen al twee overwinningen op hun naam staan, maar Verstappen heeft zes punten meer verzameld dan Pérez.

Geen grote problemen

De derde en laatste training verliep zonder noemenswaardige incidenten. Dit was een dag eerder wel anders, toen de grip op het circuit ver te zoeken was. Nico Hülkenberg en Charles Leclerc crashten, terwijl Nyck de Vries in een spin terechtkwam.

Ook tijdens de laatste training hadden enkele coureurs moeite met de grip op het asfalt, dat deels speciaal voor de Grand Prix is aangelegd rondom het American football-stadion. Alexander Albon, Lando Norris en Lance Stroll wisten ternauwernood een crash te vermijden.

De Vries kende opnieuw een moeizame sessie. De AlphaTauri-coureur, die nog op zoek is naar zijn eerste WK-punten van het seizoen, eindigde op de twintigste en laatste plaats.

Regen tijdens race?

De kwalificatie voor de Grand Prix van Miami start om 22.00 uur Nederlandse tijd. Voor de race op zondag (vanaf 21.30 uur) houden meteorologen rekening met de mogelijkheid van een regenbui.

Plaats een reactie