Strijd om grip in Miami: Verstappen eindigt als vierde in training, De Vries minst snel

In het Grand Prix-weekend te Miami is Max Verstappen gestart met een vierde plaats tijdens de eerste training, waar veel coureurs worstelden met het vinden van grip. De tweevoudig wereldkampioen was vier tienden van een seconde trager dan George Russell van Mercedes.

Naast Russell waren ook Lewis Hamilton (Mercedes) en Charles Leclerc (Ferrari) sneller dan Verstappen. Sergio Pérez, Verstappens teamgenoot en belangrijkste rivaal, behaalde slechts de elfde rondetijd.

Verstappen had lange tijd de snelste ronde op zijn naam staan. Pas in de laatste minuten van de training, toen de grip op de baan iets verbeterde, wisten Russell, Hamilton en Leclerc een snellere tijd neer te zetten.

De Vries

Het weekend begon niet goed voor Nyck de Vries. De AlphaTauri-coureur kon door een technisch probleem slechts tien rondes rijden en eindigde met de langzaamste tijd van de twintig coureurs.

De Vries’ eerste volledige Formule 1-seizoen verloopt stroef. Hij viel uit in de laatste twee races en is nog steeds op zoek naar zijn eerste WK-punt.

In de eerste tien minuten van de training maakte De Vries al een spin. Zijn AlphaTauri liep hierbij geen schade op. De wedstrijdleiding onderzocht of de Fries op een gevaarlijke manier de training had hervat, maar dit leidde niet tot een straf.

Hülkenberg raakt de muur

Op het nieuwe asfalt – een groot deel van het circuit is speciaal voor de Grand Prix aangelegd – was het voor iedereen lastig om grip te vinden. “Als je één millimeter van je lijn afwijkt, verlies je meteen alle grip”, klaagde Verstappen via de boordradio.

Nico Hülkenberg ondervond ook het gebrek aan grip. De Duitser raakte met zijn Haas flink de muur, waardoor de training werd stilgelegd met een rode vlag. Toen de training enkele minuten later hervat werd, bleef het oppassen. Alexander Albon maakte bijvoorbeeld een pirouette, maar veroorzaakte geen schade aan zijn Williams.

De tweede training vindt later vandaag plaats (vanaf 23.30 uur Nederlandse tijd). Zaterdag is de kwalificatie (22.00 uur) en zondag start de race om 21.30 uur Nederlandse tijd.

Plaats een reactie