Pérez triomfeert in eerste sprintrace Formule 1-seizoen, Verstappen behaalt derde plaats

De eerste sprintrace van het Formule 1-seizoen is gewonnen door Sergio Pérez. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan wist de Mexicaanse Red Bull-coureur vanaf de tweede startpositie de Ferrari van Charles Leclerc in te halen. Max Verstappen begon als derde en eindigde ook op die plek. Nyck de Vries finishte als veertiende.

Verstappen miste een betere kans door een slechte start. De tweevoudig wereldkampioen had moeite om op gang te komen en werd ingehaald door George Russell. Tijdens het gevecht om de derde plaats raakte de Mercedes-coureur de Nederlander, wat aanzienlijke schade aan zijn auto veroorzaakte.

De race werd al snel onderbroken nadat Yuki Tsunoda tegen de muur botste. De daaropvolgende safetycar zorgde ervoor dat het veld weer dichter bij elkaar kwam en Verstappen een nieuwe kans kreeg om Russell in te halen.

Bij de hervatting van de race deed Verstappen dit meteen. Zijn engineer Gianpiero Lambiase kon het niet laten om een kleine sneer uit te delen aan Russell: “Goed gedaan Max, en dat ook nog zonder contact te maken.” Verstappen reageerde cynisch: “Ja, ik weet wel hoe dat moet.”

Ondertussen streden Pérez en Leclerc om de overwinning en daarmee acht WK-punten. De Mexicaan, gestart vanaf de tweede plek, haalde halverwege de race Leclerc in en gaf de leiding niet meer uit handen. Hierdoor verkleinde hij de achterstand op Verstappen, de leider in het WK-klassement, tot dertien punten.

Nyck de Vries had zaterdagochtend een teleurstellende kwalificatie voor de sprintrace en moest daardoor achteraan starten. Doordat Logan Sargeant zijn auto eerder op de dag beschadigde en Esteban Ocon vanuit de pitstraat moest starten, begon De Vries vanaf de achttiende positie.

Dankzij enkele sterke inhaalacties aan het einde van de race, waarbij zijn tegenstanders problemen kregen met hun banden, wist de Fries zich op te werken tot een veertiende plaats. Hoewel dit hem geen WK-punten opleverde, gaf het hem waarschijnlijk wel een goed gevoel voor de hoofdrace op zondag.

Plaats een reactie