Leclerc en Pérez verslaan Verstappen in sprintkwalificatie Azerbeidzjan GP

Max Verstappen begint zaterdagmiddag op de derde positie bij de sprintrace van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Tijdens de Sprint Shootout, de kwalificatieronde voor de sprintrace, moest de Nederlandse coureur zowel zijn teamgenoot Sergio Pérez als Charles Leclerc (Ferrari) voor zich laten. Nyck de Vries maakte in de eerste sessie een stuurfout en zal achteraan starten.

Vrijdag moest Verstappen al toegeven dat Leclerc sneller was tijdens de kwalificatie voor de hoofdrace, en zaterdag kon hij geen wraak nemen op de coureur uit Monaco.

Maximale inspanning

De tweevoudig wereldkampioen moest alles geven in de laatste kwalificatiesessie. Tijdens zijn eerste snelle ronde verloor hij veel tijd in het middelste gedeelte doordat hij grip verloor en bijna tegen de muur aan kwam. Hierdoor moest hij al Pérez en Leclerc voor zich laten.

In zijn laatste snelle ronde waren de banden van Verstappen versleten en kon hij zijn tijd niet meer verbeteren. Leclerc had nog een spannend moment toen hij aan het einde van de sessie met de voorkant van zijn auto tegen de muur kwam.

Deze botsing zal echter geen gevolgen hebben voor de sprintrace van zaterdagmiddag, die om 15.30 uur van start gaat.

De eerste sessie eindigde opnieuw in een teleurstelling voor De Vries. Na zijn crash tijdens de kwalificatie voor de hoofdrace op zondag, ging het zaterdag bij de kwalificatie voor de sprintrace opnieuw mis voor de AlphaTauri-coureur.

Net als op vrijdag maakte hij een fout in bocht drie. Gelukkig voor de Nederlander hield hij zijn auto dit keer uit de muur, maar zijn stuurfout verpestte wel zijn snelle ronde.

Sargeant crasht

Logan Sargeant crashte wel, net op het moment dat hij aan het einde van de eerste sessie een nieuwe snelle tijd wilde neerzetten om van de laatste plaats af te komen. De Amerikaanse Williams-coureur zag tijdens zijn snelle ronde plotseling twee Ferrari’s voor zich verschijnen en schrok daar zo van dat hij tegen de muur aan kwam.

Dit was niet alleen jammer voor Sargeant, maar ook voor De Vries, want de sessie werd direct beëindigd.

Plaats een reactie