AlphaTauri van De Vries verwelkomt Ferrari-topman Mekies als nieuwe teamleider

Woensdagavond heeft het AlphaTauri-team van Nyck de Vries de opvolger van de vertrekkende teamchef Franz Tost bekendgemaakt. Laurent Mekies, afkomstig van Ferrari waar hij momenteel als tweede teamchef en racedirecteur fungeert, zal de nieuwe teamleider worden.

Tost (67) heeft achttien jaar lang de hoogste technische positie bekleed bij AlphaTauri, voorheen bekend als Toro Rosso. De nieuwe teamleider Mekies (45) is geen vreemdeling bij de Italiaanse renstal. Hij werkte al tussen 2006 en 2014 bij Toro Rosso in een technische rol.

Nieuwe directeur aangesteld

AlphaTauri kondigde naast een nieuwe teamleider ook de aanstelling van Peter Bayer als nieuwe directeur aan. De Oostenrijker, die eerder leidinggevende functies vervulde bij de internationale autosportfederatie FIA, zal later dit jaar toetreden tot het team.

Het Formule 1-seizoen is tot nu toe moeizaam verlopen voor AlphaTauri. De Vries heeft nog geen punten weten te behalen, terwijl zijn teamgenoot Yuki Tsunoda slechts één punt heeft verdiend.

Plaats een reactie