Hoofdredacteur Duits roddelblad ontslagen na publicatie vals Schumacher-interview

Anne Hoffmann, de hoofdredacteur van het Duitse roddelblad Die Aktuelle, is onmiddellijk ontslagen na het publiceren van een nep-interview met voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher. Hoffmann was sinds 2009 hoofdredacteur van het tijdschrift.

In de uitgave van afgelopen weekend leek het erop dat Schumacher voor het eerst sinds zijn ernstige ski-ongeval in 2013 met de media had gesproken. Op de cover stond een foto van Schumacher met de tekst “Het eerste interview” en daaronder “Het klinkt bedrieglijk echt”.

Binnenin het tijdschrift stond een zogenaamd citaat van Schumacher: “Mijn leven is volledig veranderd sinds het ongeluk”. Onderaan het interview werd in kleine letters vermeld dat het interview tot stand was gekomen met behulp van kunstmatige intelligentie.

Smakeloos en misleidend

Als gevolg van het ski-ongeval in 2013 liep Schumacher hersenletsel op en werd hij zes maanden in coma gehouden. Sindsdien heeft zijn familie nauwelijks informatie vrijgegeven over zijn medische toestand.

In een verklaring van uitgever Funke staat: “Dit smakeloze en misleidende artikel had nooit gepubliceerd mogen worden. Het voldoet op geen enkele manier aan de journalistieke normen die onze lezers van ons verwachten.”

De uitgever heeft zijn excuses aangeboden aan de familie van Schumacher, die eerder deze week aankondigde juridische stappen te ondernemen tegen het tijdschrift.

Plaats een reactie