Michael Schumacher’s familie neemt juridische stappen tegen Duits roddelblad vanwege nep-interview

Die Aktuelle, een Duits roddelblad, heeft de woede van de Duitse bevolking opgewekt door afgelopen weekend een zogenaamd exclusief interview met voormalig Formule 1-coureur Michael Schumacher te publiceren. Het blad vermeldde echter niet duidelijk dat het interview tot stand was gekomen met behulp van kunstmatige intelligentie. De familie van Schumacher is van plan juridische stappen te ondernemen.

Op de voorpagina van Die Aktuelle stond met grote letters: “Michael Schumacher: het eerste interview”. Dat het interview was gecreëerd met behulp van kunstmatige intelligentie, werd niet duidelijk vermeld. Dit stond enkel in kleine letters onderaan het interview.

De familie van Schumacher heeft via een woordvoerder aangekondigd het roddelblad aan te klagen.

In 2013 liep Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, hersenletsel op na een ski-ongeluk in de Franse Alpen. Hij werd zes maanden in coma gehouden en vervolgens naar zijn huis in Zwitserland gebracht om aan zijn herstel te werken. Sindsdien heeft zijn familie weinig informatie vrijgegeven over zijn medische toestand.

‘Privé is privé’

In het valse interview wordt onder andere beweerd dat Schumacher de carrières van zijn kinderen nauwlettend volgt – zijn zoon Mick is ook Formule 1-coureur en zijn dochter Gina is professioneel paardrijdster. “Mijn leven is volledig veranderd sinds het ongeluk”, was één van de uitspraken in het nep-interview.

In een Netflix-documentaire uit 2021 vertelde Schumachers vrouw, Corinna, dat het gezin probeert hun leven weer op te pakken. “Privé is privé, zei hij altijd. Het is heel belangrijk voor me dat hij zijn leven in zo veel mogelijk privacy kan voortzetten. Michael beschermde ons altijd, en nu beschermen wij Michael.”

Eerdere controverse

Dit is niet de eerste keer dat Die Aktuelle in opspraak raakt vanwege berichtgeving over Schumacher. In 2014 plaatste het blad een foto van Schumacher op de voorpagina met het bijschrift: “Hij zit in de zon!” Dit wekte de suggestie dat de coureur aan de beterende hand was, maar het bleek om een foto van vóór het ski-ongeluk te gaan.

Plaats een reactie