Ferrari verzet zich tegen tijdstraf voor Sainz in chaotische Australische GP

Ferrari is van plan om de tijdstraf die coureur Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Australië ontving, aan te vechten. Door de straf van vijf seconden zakte de Spanjaard van de vierde naar de twaalfde plaats, waardoor hij geen punten behaalde.

De vijf seconden straf werd aan Sainz opgelegd omdat hij na de tweede herstart in contact kwam met zijn landgenoot Fernando Alonso van Aston Martin. De race op het Albert Park-circuit was uitzonderlijk chaotisch en moest maar liefst drie keer worden stilgelegd.

Gedurende de race liet Sainz al emotioneel blijken het niet eens te zijn met de beslissing van de wedstrijdleiding om een tijdstraf op te leggen. “Dit kan niet waar zijn”, zei Sainz via de boordradio. “Verdien ik het om buiten de punten te eindigen? Nee, nee. Dit is onacceptabel. Ze hadden tot na de race moeten wachten en met mij moeten praten.”

Ferrari heeft inmiddels de internationale autosportfederatie FIA verzocht om de zaak opnieuw te bekijken.

Plaats een reactie