Verstappen behaalt snelste tijd tijdens eerste vrije training GP Australië

Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië wist Max Verstappen de snelste rondetijd te behalen. De huidige wereldkampioen was hiermee sneller dan Mercedes-coureur Lewis Hamilton en zijn eigen Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez.

Op het Albert Park-circuit reed Verstappen een indrukwekkende ronde met een tijd van 18.790 seconden, die hij afsloot met een flinke spin. Gelukkig liep dit goed af en ondervond Verstappen geen schade aan zijn wagen.

De training werd tijdelijk onderbroken door een GPS-storing, waardoor de teams hun auto’s niet goed konden volgen. Fernando Alonso, die een uitstekende start van het nieuwe seizoen kent, behaalde de vierde tijd.

Nyck de Vries wist in zijn AlphaTauri de veertiende tijd neer te zetten met een tijd van 1.19,933.

Plaats een reactie