Verstappen zet snelste tijden neer tijdens vrije trainingen ondanks eerdere buikgriep

Max Verstappen lijkt geen hinder meer te ondervinden van de buikgriep die hem eerder deze week trof, aangezien hij tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Saudi-Arabië de snelste tijden neerzette. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 domineerde beide vrije trainingen.

In de eerste training was Verstappen met een tijd van 1.29,617 duidelijk de snelste. Tijdens de tweede vrije training verbeterde hij zijn tijd naar 1.29,603. Alleen Fernando Alonso en teamgenoot Sergio Perez konden enigszins in de buurt blijven. Verstappen omschreef de dag als “positief”.

Nyck de Vries behaalde de dertiende tijd tijdens de eerste training en eindigde als zeventiende in de tweede training.

Verstappen kwam een dag later dan gepland aan in Jeddah vanwege zijn buikgriep, waardoor hij de mediaverplichtingen op donderdag miste.

Tweede training belangrijker

De tweede training is doorgaans belangrijker dan de eerste, omdat de omstandigheden tijdens deze training meer overeenkomen met die van de kwalificatie en de race op zondag. De eerste training vond plaats in de middag en onder zonlicht, terwijl de tweede training onder andere omstandigheden werd verreden.

Verstappen toonde tijdens de tweede training direct zijn potentieel en reed al vroeg een ruime voorsprong bij elkaar, net als in de eerste training.

Charles Leclerc en Carlos Sainz van Ferrari lieten zich nog niet echt zien tijdens de eerste twee vrije trainingen. Tijdens de tweede training eindigden zij op de negende en tiende plaats, terwijl zij tijdens de eerste training respectievelijk de elfde en zevende plaats behaalden.

Ferrari heeft al in de tweede race een nieuwe motor geïnstalleerd in hun auto’s, uit voorzorg na het uitvallen van Leclerc in Bahrein door motorproblemen. Leclerc krijgt zondag zelfs een gridstraf van tien plaatsen vanwege een nieuw motoronderdeel.

Hamilton beëindigt samenwerking met persoonlijk begeleider

Vlak voor de eerste training in Saudi-Arabië maakte Lewis Hamilton bekend dat hij zijn samenwerking met Angela Cullen heeft beëindigd. Zij was gedurende zeven jaar de vaste fysiotherapeut en begeleider van de zevenvoudig wereldkampioen.

Hoewel de timing na slechts één race in het nieuwe seizoen opvallend is, stelt Hamilton dat er geen verborgen reden achter de breuk zit. “Ze zet nieuwe stappen in het najagen van haar dromen. Bedankt voor alles, Ang”, schrijft hij op Instagram.

Hamilton eindigde als zesde tijdens de eerste training en behaalde de elfde tijd tijdens de tweede training. Zijn teamgenoot George Russell werd beide keren vijfde.

Plaats een reactie