Verstappen stralend op pole in Bahrein

dagen alsnog iets moois te halen uit de race.

In het oog van de storm stonden voordat de eerste kwalificatie begon, Fernando Alonso en Mercedes. In Sakhir in Bahrein stond Max Verstappen trots met een opgestoken duim en een brede glimlach voor de camera. Met deze poleposition was de regerende wereldkampioen in zijn element.

Geen makkelijke start voor Verstappen

Verstappen was blij met de eindstand, omdat hij hier extra blij mee was. Dit weekend begon niet gemakkelijk voor hem. De RB19 voerde niet zoals het moest. Over het ruwe asfalt van Sakhir hobbelde de auto voort en leek hij niet in balans.

Vasseur tevreden met Ferrari

Frédéric Vasseur wist na de testweek al dat hij tevreden kon zijn met Ferrari. Hoewel hij erg geschrokken was in de eerste training, blijk de auto de goede kant op te gaan. In de eerste kwalificatie kwamen de coureurs van Ferrari als derde en vierde uit de bus.

Veld dicht bij elkaar

Het verschil tussen de langzaamste en snelste coureur was tijdens de kwalificatie slechts één seconde. Dit bewijst dat de auto’s aan elkaar gewaagd zijn. Valt dit aan te merken op het vakmanschap van alle teams? Verstappen denkt van wel, maar races winnen doe je ook met strategie en door goed in te spelen op incidenten, zoals een Safety Car.

Teleurstelling bij De Vries

Nyck de Vries van Alpha Tauri beleeft, met zijn eerste grand prix als vaste F1-coureur, geen best weekend. De 28-jarige Fries kwam niet uit Q1 en had veel moeite in de trainingen. Ondanks de teleurstellende eerste twee dagen, probeert De Vries alsnog iets moois te halen uit de race.

Plaats een reactie