Verstappen en Pérez: Drijfveer voor titelstrijd

De twee Red-Bull coureurs Max Verstappen en de Mexicaan Sergio Pérez waren op een scherp competitief randje tijdens het recente Grand Prix evenement in Saudi-Arabië. Pérez won de race, waarin Verstappen op een dichtbijzijnde tweede plek eindigde. Door een extra puntje dat Verstappen in de laatste ronde van de race pakte, claimde de Nederlander de bovenste plek in het WK-Klassement.

Een strijd voor de bovenste plek?

Het is een fantasiewereld van Red Bull met twee races en twee zeges als gevolg. Verstappen won twee weeks geleden al in Bahrein en vandaag mocht Pérez de zege claimen. Een luxepositie voor de renstal, die op dit moment geniet van de competitie tussen de twee teamgenoten. Pérez bevestigde dat tijdens de persconferentie na afloop.

“Het is heel fijn voor het team als Max en ik met elkaar mogen strijden om het kampioenschap”, aldus de Mexicaan. Hoewel de overwinning voor hem bestemd was, had hij wel wat kritiek. Met nog een paar ronden te gaan had de Pérez de snelste tijd neergezet en leek hij richting het extra WK-punt te gaan. Echter vings Verstappen dat puntje de laatste ronde, nadat hij andere informatie had gekregen van het team.

Oog voor details

Verstappen was tevreden met zijn zevende plek, die hij uit wist te werken naar een podium plek. Gruizigheid over de laatste ronde ontbrak hier echter niet. De Nederlander stelt: “Het team is blij, maar ik niet. Ik ben hier niet om tweede te worden. Inhaalraces zijn leuk, maar niet wanneer ik vecht voor de titel en zeker niet als mijn teamgenoot mijn grootste tegenstander lijkt.”.

Aan het einde van de racetocht laat Verstappen weten dat hij best bereid is om een waar kampioenschap uit te vechten met Pérez: “We mogen met zijn tweeën vechten voor de titel. Moge de beste winnen.”.

De strijd om de titel lijkt nu echt op de wagen voor de twee Red-Bull racers.

Plaats een reactie