Red Bull blijft Alpha Tauri ondersteunen

Alpha Tauri-team eigenaar Franz Tost heeft de geruchten de grond in geboord dat het Formule 1-team van de Nederlandse coureur Nyck de Vries binnen afzienbare tijd verkocht zou gaan worden.

Onder gezaghebbende media circuleerden er afgelopen dagen geruchten dat Red Bull van plan was Alpha Tauri van de hand te doen. De stelling was dat de huidige werkwijze niet rendabel genoeg zou zijn.

Stemming positief bij Red Bull

Tost meldt in een persverklaring dat hij goede gesprekken heeft gevoerd met Oliver Mintzlaff, de verantwoordelijkheid voor de sport van energiedrankfabrikant Red Bull. Na deze gesprekken bevestigde Mintzlaff dat de aandeelhouders Alpha Tauri niet zullen verkopen en dat Red Bull het team ook in de toekomst zal steunen.

Tost wilde aan de hand van deze verklaring bevestigen dat alle geruchten nergens op gebaseerd zijn en dat het team gefocust moet blijven, zodat zij beter zullen presteren dan vorig jaar.

De Vries is het seizoen in gegaan als vaste rijder, samen met Japanner Yuki Tsunoda. Beiden vertegenwoordigen Alpha Tauri in het nieuwe Formule 1-seizoen dat komend weekend van start gaat in Bahrein.

Plaats een reactie