Miljoen euro boete voor Nelson Piquet na ongepaste opmerking

De gepensioneerde coureur Nelson Piquet, een drievoudig wereldkampioen in Formule 1, heeft van een Braziliaanse rechtbank een boete van 5 miljoen Braziliaanse real (ongeveer 900.000 euro) gekregen voor een ongepast commentaar over Lewis Hamilton.

Het geld wordt gebruikt voor fondsen die zich inzetten voor gelijkheid en inclusiviteit. Vier mensenrechtenorganisaties hadden de 70-jarige Piquet aangeklaagd. Piquet is de vader van de vriendin van Max Verstappen.

Beledigend commentaar

In november 2021, heeft Piquet op een podcast despectieve opmerkingen gemaakt over Hamilton. Hij beschreef de Britse coureur bedroevend als een ‘neguinho’, wat letterlijk vertaald ‘zwartje’ betekent. Piquet meldde dat dit commentaar niets te maken had met de huidskleur van Hamilton.

Verstappen zei destijds over Piquet: “Ik ken Nelson goed en heb al heel wat tijd met hem doorgebracht en hij is absoluut geen racist. Hij is een aardige en relaxte kerel, maar hij had dat woord niet moeten gebruiken. Het is beledigend en zeker in de huidige tijd kan dat echt niet meer.”

Plaats een reactie